Uoči kraja listopada kada gerontodomaćicama, zaposlenima kroz projekt Samo zaželi posao, završava radni odnos oprostili smo se završnom večerom zahvale. Kroz projekt Samo zaželi posao, kojeg je sufinancirao Europski socijalni fond, Udruga PROMEZA prethodne je dvije godine zapošljavala 20 žena iz Kutine i okolice. One su skrbile o više od 80 korisnika kojima su pomagale u kućanskim poslovima, plaćanju računa, praćenja korisnika do liječnika, pošte ili banke, pripremi drva, košnji trave i sličnim poslovima koje starije osobe teško mogu same obaviti.

Kroz projekt su bile zaposlene teško zapošljive žene, starije od 50 godina, koje se sada brinu koliko će morati čekati na novi posao. Još se teže s njima opraštaju njihovi korisnici koji su naviknuli na njihovu pomoć, a sada su i dvije godine stariji pa se pitaju kako će se dalje snalaziti. Najzabrinutije su starije osobe iz ruralne okolice, teško mogu računati na nečiju pomoć u slabo naseljenim selima bez javnog prijevoza, trgovine ili ljekarne.

Potrebe starijih i potrebitih ljudi, važnost zanimanja gerontodomaćica pratili smo kroz dokumentarni film Samo zaželi posao.

Veselje zaposlenja kroz ovaj projekt ostaje u novim prijateljstvima i iskustvu ugodne suradnje.