Prvi dokumentarni film koji prikazuje gerontodomaćice, njihov značaj u životima ljudi kojima pomažu, prvi put javno je krajem svibnja, pretpremijerno, prikazan sudionicama filma i partnerima Udruge PROMEZA, predstavnicima HZZ-a Kutina i Grada Kutine u prostoru PUNK-a u Kutini. Cilj filma je pridonijeti promociji posla gerontodomaćice, sve važnijem u dijelu socijalnog gospodarstva, a koji se provodi kroz projekt Zaželi. Cilj projekta je zapošljavanje žena starijih od 50 godina na poslovima pomoću u kući osobama kojima je ta pomoć potrebna, uglavnom starijima.

Prikazivanje je, zbog ograničenja usklađenih s epidemiološkim mjerama, razdvojeno u dva dijela pa su ga premijerno pogledale sve gerontodomaćice zaposlene na projektu Samo zaželi posao, a promocija ovog hvalevrijednog posla prikazanog u filmu kontinuirano se provodi promocijom putem društvenih mreža.

Snimanje gerontodomaćica i njihovog odnosa s korisnicima započelo je njihovim zapošljavanjem u studenom 2019. godine te, uz poteškoće u terenskom praćenju zbog pojave pandemije COVID-19, traje kontinuirano tijekom provođenja projekta Samo zaželi posao. U filmu sudjeluje pet žena i njihovi korisnici. Oni svjedoče o teškoćama na koje žene nailaze pri traženju posla, odnosno o značaju pomoći u kući za starije koji žive u svojim (samačkim) domaćinstvima.

Film pogledajte ovdje.