Udruga PROMEZA predstavila je danas, u Gradskoj vijećnici grada Kutine, projekt „Samo zaželi posao“ kojim je od 1. studenoga 2019. godine 20 žena zaposleno kao gerontodomaćice za 80 korisnika, starijih osoba kojima je potrebna pomoć u kući. Slabije zapošljive žene, starije od 50 godina, bit će zaposlene dvije godine.

– Veselimo se provođenju projekt na području grada Kutine gdje smo dobili podršku partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb i Grada Kutine. Osobito mi je veselje što su žene zadovoljne te se osjeti dobra atmosfera što će svakako pridonjeti zadovoljstvu naših korisnika – kazala je Jasna Buljić, voditeljica projekta.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo što  se projekt provodi na području Kutine te će, osim zaposlenju žena, pridonjeti kvaliteti života starijih osoba te najavo da će i Grad aplicirati za sredstva iz projekta Zaželi.

Mihaela Munko, v.d. predstojnice HZZ-a Kutina koji je kao partner projekta sudjelovao u odabiru zaposlenih žena, naglasila je da je ovakav projekt od iznimne važnosti za sprječavanje dugotrajne nezaposlenosti.

– Kroz dvije godine koliko se projekt Zaželi provodi na našem području, 165 žena je manje na popisu nezaposlenih, a pomoć je dobilo 660 korisnika – kazala je Munko.

Ljubica Jenej, jedna od žena zaposlenih na projektu, istaknula je značaj rada na zadovoljstvo žena koje teško dolaze do posla i veselje zajedničkog rada s kolegicama i korisnicima kojima pomoć u kući.

Projektom „Samo zaželi posao“ 20 žena s područja Kutine zaposleno je na poslovima gerontodomaćice za 80 starijih osoba kojima je pomoć potrebna te su osigurana sredstva, do sedam tisuća kuna, za dodatnu edukaciju ili prekvalifikaciju žena. Projektom su osigurane i higijenske potrepštine za svakog korisnika u iznosu od 200 kuna mjesečno. Vrijednost projekta je 4.513.937,08 kuna, a sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.